5 πρακτικές συμβουλές γιά νέους καλλιτέχνες

Ένα από τα συνθήματα μου είναι “Αν υπάρχει κάτι που θέλετε πολύ, θα βρείτε έναν τρόπο για να το πετύχετε.” Με αυτό κατά νου, διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για καλλιτέχνες που θέλουν να αυξήσουν την δημιουργικότητα τους, να αναπτυχθούν και να πετύχουν τους στόχους τους.

1. Να είσαι ο καλύτερος σε αυτό που κάνεις

Περάστε χρόνο εξασκούμενοι πάνω στο αντικείμενο σας. Εξασκήστε την τέχνη σας σε καθημερινή βάση, γιατί το πάθος σας γι αυτό που κάνετε, μπορεί να σας πάει πολύ μακριά. Όταν “κολλάτε” παρακολουθήστε σεμινάρια, ξεκινήστε ένα μάθημα,  ή  διαβάστε ένα βιβλίο. Πάντα να είστε προετοιμασμένοι να μάθετε και να γίνετε καλύτεροι . Αν είστε έτοιμοι, δεν χρειάζεται να ετοιμαστείτε όταν παρουσιάζεται η ευκαιρία.Επομένως…

2. Προετοιμαστείτε

Οποιοσήποτε  αγωνίζεται σε ένα μαραθώνιο έχει προετοιμάστει ακούραστα, επειδή γνωρίζει ότι ο αγώνας δεν πρόκειται να είναι εύκολος. Επίσης, γνωρίζει ότι συναγωνίζεται πολλούς άλλους. Οποιος και να είναι ο λόγος που θέλει να φτάσει στο τέρμα, είναι μια ιστορία που είναι ατομική και μοναδική για τον καθένα. Ομοίως, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το ταξίδι και στρατηγικά να χαράξουμε την πορεία  μας , να μάθουμε από την επιτυχία και τα λάθη επιτυχημένων ανθρώπων, να δημιουργήσουμε τη δική μας θέση και προετοιμαστούμε για τον αγώνα. Όπως και στο μαραθώνιο, αναπόφευκτα αγωνίζεστε ενάντια σε άλλους στον τομέα της προτίμησής σας, ανεξάρτητα από την τρέχουσα ή την προηγούμενη επιτυχία τους. Έχετε μια επιλογή είτε να προσπαθήσετε να μιμηθείτε τις ζωές άλλων ή να επικεντρωθείτε στο δικό σας ταξίδι και να νιώθετε καλύτερα με τον εαυτό σας.

Εργαστείτε πάνω στην τέχνη σας, ώστε να μπορείτε να μιλήσετε για τις ικανότητές σας, τη δημιουργικότητα και την εμπειρία σας. Σας διαβεβαιώνω ότι αν αποπνέουν σοβαρότητα και  γνώση, οι άνθρωποι θα καταλάβουν.

3. Ο χρόνος τρέχει και η γη περιστρέφεται

Κάθε καινούργια μέρα ένας άνθρωπος έχει 24 ώρες. Πόσο επιτυχημένος θα γίνει, εξαρτάται από το τι κάνει σε αυτές τις 24 ώρες. Εάν ένα άτομο κοιμάται για 7 ώρες κάθε βράδυ, λειτουργεί για 8 ώρες την ημέρα και ξοδεύει μια ώρα  προς και από την εργασία του,  είναι 17 ώρες περίπου. Μόνο 7 ώρες μένουν. Άλλα καθήκοντα περιλαμβάνουν την καθημερινή ρουτίνα, το φαγητό, την κοινωνικοποίηση κτλ. Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια προοπτική, ο χρόνος σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για να σας οδηγήσει προς το στόχο σας, ή να χαραμιστεί. Μάθετε να χρησιμοποιείτε  την ελεύθερη ώρα σας  για να κάνετε παραγωγικά πράγματα, που σχετίζονται με αυτό που κάνετε.

Μπορεί να μην έχετε την πολυτέλεια τις διασυνδέσεις ή το χρόνο που έχουν  καλλιτέχνες όπως  π.χ. η Beyonce , αλλά  έχετε ένα παρόμοιο βαθμό επιλογής. Απο κει και πέρα το ταλέντο σας θα σας οδηγήσει εκεί που πρέπει.

4. Επενδύστε στην προσωπικότητα σας

Επιλέγοντας να πάτε σε εκδηλώσεις σχετικές με το αντικείμενο σας, να ανάπτυξετε τις δεξιοτήτες σας, να συνδεθείτε με τους σωστούς ανθρώπους, να βοηθήσετε τους άλλους, και να προσθέσετε κάποια πειθαρχία  στη ζωή και τη δουλειά σας, κάνετε ήδη αρκετά πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να προχωρήσετε. Το να είστε παρόντες στον τομέα που σας ενδιαφέρει είναι σημαντικό για την καριέρα σας για πολλά λόγους, όχι μόνο επεκτείνει το δίκτυό σας τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, αλλά σας βοηθά να αποκτήσετε μια καλή θέση στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

Εάν είστε συνεχώς εκεί, θα  θεωρηθείτε ως ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης, που παίρνει την καλλιτεχνική του πορεία στα σοβαρά . Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν τους  ανθρώπους με ιδέες  και χαρακτήρα σχετικό με τον δικό σας, οι οποίοι επιθυμούν επίσης  να συνεργαστούν και να συνδεθούν.

5. Ώρα για έξω

Οι φίλοι, η οικογένεια ή μια σταθερή ομάδα  γύρω σας είναι  θεμελιώδεις τρόποι  για την επιτυχία σας σε κάθε κλάδο. Ωστόσο, τελικά, είναι αυτοπεποίθησή σας, το πάθος και η προσήλωση στην προσπάθεια σας που θα σας κρατήσει όταν αισθάνεστε οτι θα τα παρατήσετε. Κάντε πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε έτσι ώστε όταν είστε δημιουργικοί, να έχετε φρέσκες ιδέες και  μια νέα προοπτική.

Για να συνοψίσουμε, ο χρόνος μας είναι το πιο πολύτιμο αλλά και υποτιμημένο περιουσιακό στοιχείο της ζωής που έχουμε στη διάθεσή μας. Ανανεώνεται κάθε μέρα, αλλά απο τη στιγμή που θα φύγει δεν θα επιστρέψει, αφήνοντας μας με αναμνήσεις. Ο πιο πλούσιος και  επιτυχημένος άνθρωπος είναι αυτός που εκτιμά το χρόνο του ως υπ ‘αριθμόν ένα προτεραιότητα.

 

Πηγή: Midem blog

Comments

comments

Posted in Music Production

About

This is a blog by Blue Bass Records an electronic music record label based in Greece..Here we will be posting music we love,plus music news, music gear and other strange and otherwordly stuff that we like.Stay with us for some cool interesting bits of information.Visit our website www.bluebass.info for more information about who we are and what we do.