To Μπουένος Άιρες απαγορεύει events σχετικά με synthesizers και samplers

Η πόλη του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή έχει απαγορεύσει αυστηρά όλες τις εκδηλώσεις που χαρακτηρίζονται με τις έννοιες «synthesizer» ή «sampler».

Η προσωρινή απαγόρευση ενάντια στο φαινόμενο που αποκαλούμε EDM – η οποία τώρα φαίνεται μόνιμη – ακολούθησε μετά απο πολλαπλές περιπτώσεις overdose ναρκωτικών.
kraftwerk
Το Μπουένος Άιρες δεν είναι η πρώτη πόλη που αναλαμβάνει δράση εναντίον της ηλεκτρονικής μουσικής που δείχνει να συνδέεται με εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Αλλά είναι η πρώτη πόλη που φτάνει σε τόσο ακραία μέτρα και συνδέει το πρόβλημα των ναρκωτικών στα φεστιβάλ με συγκεκριμένα μουσικά όργανα (?!)

Η απαγόρευση ξεκίνησε τον Απρίλιο, όταν έξι άνθρωποι πέθαναν από υπερβολική δόση στο φεστιβάλ TimeWarp. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ ερευνήθηκαν, και ο δήμαρχος Horacio Rodriguez εξέδωσε την απαγόρευση ως προσωρινό μέτρο. Η εντολή κάλυπτε όλες τις συναυλίες  σχετικές με “συνθεσάιζερ” ή “samplers”.

Μέσα σε όλα αυτά η συναυλία των Kraftwerk,  προγραμματισμένη για τις 23 Νοεμβρίου διέτρεχε τον κίνδυνο να ακυρωθεί(αφού οι kraftwerk χρησιμοποιούν synthesizers). Αρχικά η συναυλία ακυρώθηκε με δικαστική απόφαση. Αλλά ένας δικαστής του Μπουένος Άιρες ανέστρεψε το μέτρο αυτό, βασιζόμενος σε μια επιτυχημένη καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών από τους διοργανωτές της συναυλίας.. Η καμπάνια κατέδειξε τις διαφορές ανάμεσα σε μια συναυλία Kraftwerk και ένα EDM φεστιβάλ, και την πιθανότητα να υπάρχουν λιγότερα περιστατικά που σχετίζονται με τα ναρκωτικά.
Ήδη, περισσότερο από το 70-75% των εισιτηρίων  είχαν πωληθεί.

Αρκετά χρόνια πριν, το Λος Άντζελες ψήφισε για να εκδιώξουν το Electric Daisy festival , μετά από θάνατο  ανήλικου σχετιζόμενο με ναρκωτικά, με το Λας Βέγκας να συμφωνεί να το φιλοξενήσει αμέσως μετά την απαγόρευση. Τα έσοδα είναι  τεράστια, γιά οποιαδήποτε πόλη που φιλοξενεί ένα τέτοιο φεστιβάλ, με αντάλαγμα  το ανάλογο κόστος .

Το ενδιαφέρον (και θλιβερό) στην περίπτωση του  Μπουένος Άιρες είναι ότι όλη αυτή η υπόθεση συνδέεται πλέον με συγκεκριμένα μουσικά όργανα  όπως το synth και το sampler,λες και φταίνε αυτά για την διάδοση των ναρκωτικών.

 

Πηγή: digital music news.

 

Comments

comments

Posted in Music, News

About

This is a blog by Blue Bass Records an electronic music record label based in Greece..Here we will be posting music we love,plus music news, music gear and other strange and otherwordly stuff that we like.Stay with us for some cool interesting bits of information.Visit our website www.bluebass.info for more information about who we are and what we do.